TBT Carl Nielsens Plads

Lokation:

Odense, Danmark

Arkitekt:

Sweco

For enden af Musikhuspassagen ligger Musikhuset Odeon med en forplads i samme spraglede belægning som på Musikhuspassagen. Pladsen ligger klemt inde mellem nyt og gammelt i Odenses historiske kvarter og som nærmeste nabo til Odense Koncertsal og tager imod besøgende til områdets kulturelle oplevelser.
Den specialfremstillede klinkebelægning består af tre farver som er sat på kant, for at opnå de tydelige sættemærker og kraftige kulbrændinger. Klinkerne er lagt i uregelmæssigt 3.dels forbandt, for yderligere at fremhæve farver, kulbrændinger og sættemærker.

”Den spraglede belægning i Musikhuspassagen og Carl Nielsen Plads er inspireret af en palle med frasorterede tegl som Steffen Sten havde liggende i et hjørne da vi var ude og besigtige klinker første gang. De sten med for mange sættemærker og for kraftige kulbrændinger blev startskuddet til belægningen der fik masser af kulbrændinger og stablet i ovnen så vi kunne opnå de mange sættemærker. Selv om klinkerne har samme format som de øvrige TBT klinker, så er de lagt på siden, netop så man får alle sættemærkerne frem. Brolæggerne blev instrueret i at lægge den kantside opad, der havde mest variation”

Karen Lund Traberg – Sweco Architects

Stribet Mix
266/50/70

Projektklinke


266 / 50 / 70 mm

Har du brug for sparring og viden eller har du spørgsmål på et projekt, så kontakt os på mail eller telefon eller udfyld formularen herunder.

    Designed by fingerspitz*