TBT Albani Torv

Lokation:

Odense, Danmark

Arkitekt:

Sweco

Det sydligste byrum midt i historiens vugge ligger byens smukkeste plads.
Pladsen har den nye bygning med Føtex mod nord, men grænser ellers op til Skt. Albani Kirke, Det adelige jomfrukloster, Rådhuset og domkirken.
Pladsen er beregnet til aktiviteter og forsamlinger, men også til uformelt ophold på de grønne bakker med græs, løg og Ambra træer.
Pladsens belægning er inspireret af klinkegulvene i de omkringliggende kirker. Gennemgående også her er den gule basisklinke, som er lagt i tern med hhv en rød Monasteria klinke og en sort af typen Manchester.
I det sydvestlige hjørne, halvt inde i Dansk Banks Foyer, lå i middelalderen den oprindelige Albani Kirke, hvor Knud den Store blev henrettet af folket på alteret. Man har ved tidligere udgravninger fundet trækirkens søjler. Disse er markeret i belægningen med støbejernsfliser lige som kirkens alter og bispegraven, som man fandt under omlægningen af fjernvarmen i forbindelse med dette projektet. Motiv fra biskoppens nadversæt, samt motiv fra Knud den Stores mønter er gengivet i støbejernselementerne.

Elba, Monasteria og Manchester
266/50/70

Har du brug for sparring og viden eller har du spørgsmål på et projekt, så kontakt os på mail eller telefon eller udfyld formularen herunder.

    Designed by fingerspitz*