Nivåhøj

Lokation:

Nivå, Danmark

Arkitekt:

Thing Brandt Landskab

Udført år:

2018

Udførende:

F J Poulsen

Landskabsarkitekterne ThingBrandt har sat Nivåhøj på kortet med en attraktiv opgradering af boligbebyggelsens udearealer.

Ved at åbne området op og invitere naboer og forbipasserende ind, skabes en tryggere atmosfære i boligbebyggelsen. Samtidigt skabes rum for fællesskaber på tværs af bebyggelsens afdelinger. Tårnhaven, Stenbanen og Torvet er tre nye pladser i Nivåhøj som sammen med opgraderede stiforbindelser skaber relationer på tværs af bebyggelsen.
Gennemgående i projektet er der anlagt ny belægning i tegl. Hermed pustes liv i områdets identitet, med forankring i Nivås historie som teglværksby.
Tårnhaven er den nye centrale mødeplads for både beboere og besøgere i Nivåhøj. En stor pergola med indbygget udsigts- og rutsjetårn danner rammen om Tårnhaven. Rutsjetårnet er Nivåhøjs nye attraktion og appellerer til alle aldersgrupper. Tårnhaven tilbyder en bred vifte af muligheder for ophold og aktiviteter. Her er udekøkken, fælles nyttehave, petanque og legemuligheder for alle aldre. En stor teglbelagt flade rummer mulighed for større arrangementer, som fællesspisning eller tøndeslagning til fastelavn.
Torvet et nøglepunkt i bebyggelsen, hvor trafikårer og mennesker mødes. Her øges trygheden ved at skabe en veldefineret og åben plads. Espalier danner vægge omkring det nye torv, som består af tre felter: en teglflade med spilleborde og ophold, et trædæk under et eksisterende træ på den grønne græsflade og et felt med trappe, der er bindeled til Nivåhøjs fælleshus.

Odense
215/105/50

Standardformater


200 / 100 / 40 mm


215 / 105 / 50 mm


208 / 50 / 50 mm


266 / 50 / 62 mm


Ved større projekter også andre formater

Har du brug for sparring og viden eller har du spørgsmål på et projekt, så kontakt os på mail eller telefon eller udfyld formularen herunder.

    Designed by fingerspitz*