Hyrdehøj Plejecenter

Lokation:

Roskilde, Danmark

Arkitekt:

Henrik Jørgensen

Udført år:

2021

Roskilde Kommunes nye plejecenter med 104 boliger tilbyder trygge rammer om hverdagslivet for beboergruppen, der primært er borgere med demens, men også borgere i rehabilitering og palliativ pleje på hospice. Projektet er et enestående eksempel på, hvad fremtidens plejecenter kan præstere. Det er udviklet ud fra visionen om at blive Nordeuropas bedste plejecenter for borgere med demens – designet med henblik på at imødekomme de særlige behov, der knytter sig til et plejecenter.
Hyrdehøjs placering sikrer nærhed til både by og natur. Der dannes ny forbindelse med gang- og cykelstier, staudebede og bænke, der skaber et nyt byrum. Mod syd åbner Hyrdehøj sig ud mod det store fredede landskab. Naturen kan nydes indefra eller opleves under åben himmel, da alle boliger har adgang til gårdhave, altan eller terrasse ligesom der ude i terrænet anlægges gangstier og opholdslommer. Arkitektur og landskab skaber i forening et inviterende bomiljø, der tilgodeser de specifikke behov hos den enkelte beboer, medarbejdere, pårørende og samtidig giver adgang til fællesskab, tilbud og aktiviteter. Som belægning er der valgt den grågyldne Søndervig klinke, som står smukt til både bygninger og beplantning.

Søndervig lys
215/105/50

Standardformater


215 / 105 / 50 mm


208 / 50 / 50 mm


266 / 50 / 62 mm


Ved større mængder også i andre formater

Har du brug for sparring og viden eller har du spørgsmål på et projekt, så kontakt os på mail eller telefon eller udfyld formularen herunder.

    Designed by fingerspitz*