Gågade, Silkeborg

Lokation:

Silkeborg, Danmark

Arkitekt:

SLA Arkitekter

Søhøjlandets natur skal flettes ind i de centrale handelsgader i Silkeborg midtby. Sådan lyder oplægget, som sikrede SLA, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen, Urban Creators og Ry Outdoor 365 opgaven som totalrådgiver på udvikling af gågaderne.
Et erfarent team med grønne visioner, står bag udvikling og fornyelse af Silkeborgs centrale gågader Vestergade, Søndergade og Søndertorv. Team SLA skaber en række bæredygtige byrum, der indbyder børn, unge og voksne til ophold og outdoor oplevelser. Alt sammen for at realisere Silkeborg Kommunes ambition om at skabe Danmarks grønneste gågader.
”Team SLA har præsenteret et oplæg med en klar og tydelig grøn ambition. De har forstået og indarbejdet Silkeborgs DNA med de grønne skove og blå søer, og vi synes det er spændende, at de vil tage naturen ind i bybilledet. Vi glæder os til at se idékonceptet blive videreudviklet til et skitseforslag med plads til både butikslivet og konkrete bud på gode lege- og opholdsarealer for alle aldersgrupper,” siger Hans Okholm, Formand for Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune.
Når naturen flytter ind i gågaderne vil vand og grøn beplantning regulere mikroklimaet. Det betyder, at det bliver endnu bedre at shoppe og drive forretning i Silkeborg, fordi beplantning vil beskytte mod regn og skarp sol og skabe attraktive opholdsarealer
Naturen var også en af de ting, som borgerne efterspurgte og ønskede i de nye gågader. Det blev tydelig i en omfattende inddragelsesproces, hvor borgere, butiksejere og erhvervsdrivende gav deres mening til kende i foråret.
”Ved at lære af Søjhøjlandets fantastiske naturtypologier og ved at integrere dem helt ind i bykernen kan vi skabe et projekt, der på én gang tilfører alt det grønne, som Silkeborgs handlende efterspørger, samtidig med at vi skaber optimale mikroklimatiske forhold for ophold, leg, events og nye fællesskaber i Silkeborgs bymidte – hele året rundt,” siger Karsten Thorup, tegnestuechef for SLA Aarhus.
De nye gågader forventes at stå færdig i medio 2022

Søndervig Lys
296/71/71

Standardformater


215 / 105 / 50 mm


208 / 50 / 50 mm


266 / 50 / 62 mm


266 / 50 / 40 mm


Ved større projekter også andre formater

Har du brug for sparring og viden eller har du spørgsmål på et projekt, så kontakt os på mail eller telefon eller udfyld formularen herunder.

    Designed by fingerspitz*