Brædstrup Stationsby

Lokation:

Brædstrup, Danmark

Arkitekt:

LYTT Architecture

Brædstrup er en del af Søhøjlandet, og ligger smukt placeret i landskabet, midt mellem Skanderborg, Silkeborg og Horsens.

Byens centrale plads – Banetorvet – er fornyet med plads til ophold, leg og aktiviteter både i hverdagen og til arrangementer. Samtidig er det gamle jernbanespor genskabt som en sti, der forbinder midtbyen med naturen omkring Brædstrup med fokus på det, der gør Brædstrup unik og som viser byens historie som en vigtig stationsby i naturskønne omgivelser. Banetorvet er indrettet, så det bliver et af byens naturlige møde- og opholdssteder, og hvor stier skal lede folk på tværs af torvet og samtidig give indtrykket af at man står mellem sporskifter. Her er der desuden skabt grønne lommer med træer, hvor man kan tage en pause, men også forskellige legeområder, hvor børne kan være aktive.

På tværs af Brædstrup løber nu sporet fra den gamle jernbane, der er blevet genskabt som Banestien. Stien kobler sig i begge ender på Bryrupbanestien, der over 61 km strækker sig fra Silkeborg til Horsens. Hermed gør man det attraktivt for f.eks. vandrere eller cyklister at søge ind til Brædstrups bymidte til en kop kaffe eller en frokost.

Flere steder langs stien er der sat bænke op, så man også kan tage et hvil og nyde området og naturen, ligesom der er lavet milepæle og oplysningstavler, der viser vej og fortæller om Brædstrup og Banestien.

I forbindelse med et tidligere projekt omkring den gamle stationsbygning i byen har man lagt den smukke Odense Klinke. Denne klinke er også gennemgående i byens nye anlægsprojekter og er med sin smukke varme gule farve og kulbrændinger med til at give nyt liv i byen. (De sidste billeder i serien)

Odense
215/105/50

Standardformater


200 / 100 / 40 mm


215 / 105 / 50 mm


208 / 50 / 50 mm


266 / 50 / 60 mm


Ved større projekter også andre formater

Har du brug for sparring og viden eller har du spørgsmål på et projekt, så kontakt os på mail eller telefon eller udfyld formularen herunder.

    Designed by fingerspitz*