Aarhus Universitet

Lokation:

Aarhus, Danmark

Arkitekt:

Aarhus Universitet, som er opført i 1931, er enestående som sammenhængende universitetscampus med sin gennemførte arkitektur, den homogene brug af gul tegl og den landskabelige tilpasning. Aarhus universitet er blevet kendt og anerkendt, bl.s. fordi universitetsparken i dag fremstår som en helstøbt bebyggelse, der forener en række af funktionalismens bedste sider med god dansk tradition i form og materialer.

Aarhus Universitet med i arkitekturkanon
Da Kulturministeriet offentliggjorde sin Kulturkanon i 2006, blev Aarhus Universitets bygninger og park i Aarhus udvalgt som et af Danmarks 12 arkitektoniske mesterværker. Universitetet fik blandt andet følgende ord med på vejen:

Aarhus Universitet signalerer lysere tider for byen og landet ved opførelsen i trediverne. Arkitekturen er moderne, umiddelbart antimonumental, som en organisk fortolkning af den åbne campus midt i byen, og som et markant og robust vidnesbyrd om, hvor smukt og humant en større struktur i en bymæssig sammenhæng kan udvikles i mere end 70 år.

Vi har over en årrække leveret klinker til forskellige projekter omkring Aarhus Universitet. Se nogle af disse nedenfor.
Den anvendte klinke er Antik Kulbrændt.

Solera og Atlanta
215/105/52

Standardformater


Solera

200 / 100 / 45 mm


215 / 105 / 52 mm


240 / 78 / 52 mm


292 / 71 / 52 mm


Atlanta

215 / 105 / 52 mm


Ved større projekter også andre formater

Har du brug for sparring og viden eller har du spørgsmål på et projekt, så kontakt os på mail eller telefon eller udfyld formularen herunder.

    Designed by fingerspitz*