Oftes stillede spørgsmål
Klinker
Godt begyndt er halvt fuldendt. Sørg altid for, at din bundopbygning er i orden.
Den er forudsætningen for, hvordan dit færdige arbejde bliver. Bundopbygningen skal være stabil og jævn. Se vores vejledning for bundopbygning.
Hvordan skal mine klinker vende?
Klinker har TO ens sider, som er ru. Dette er klinkens overflade og der er ikke op og ned på disse. På følgesedlen/ordren fremgår formatet på klinkerne således: L/B/H. På pallerne står klinkerne næsten altid på højkant og det er således IKKE den synlige side man ser, når pallerne åbnes. Vælger man at lægge klinkerne anderledes end beskrevet, kan det have indflydelse på den mængde, der skal bruges, klinkens udseende og egenskaber. HUSK altid at blande fra flere paller for at opnå et ensartet farvespil.
Eks: L240/B78/H52 mm
Hvor stor afstand skal der være mellem klinkerne?
For at beskytte klinkernes kanter bedst muligt og absorbere eventuelle uensheder anbefales det at lægge klinker med en fugebredde på 3-5 mm. Bredest på områder, hvor der kan forekomme kørsel. Vær ops på, at det kan medføre kantskader, hvis klinkerne lægges uden fuge.
OBS: lægger man klinkerne uden den foreskrevne fuge, vil det betyde, at der går flere klinker på en m2. Dette er ikke en fejl i vores beregning og man betaler ikke for fugen, men for det antal klinker, der skal bruges, når de lægges korrekt.
eks: klinke 200/100/50 mm udregnes således: 1000:203:103= 0,0478 / 48 stk/m2
Hvilket fugesand må jeg bruge?
Der findes forskellige former for fugesand, som egner sig til din klinkebelægning. – Du kan evt bruge det grus, du bruger til at afrette med og evt er lige ved hånden. – Det er også muligt, i byggemarkeder at købe ovntørret fugesand/grus. – Stenmel, som fås i forskellige farver. Anvendes stenmel, skal det STRAKS fejes i fugerne. Vand efter med en blød stråle. Stenmel må ikke blive liggende på belægningen, da det så “brænder sig fast i overfladen”. – Faste fugematerialer, her anbefaler vi at man tager kontakt til producenten LITHOMEX for vejledning. OBS! BRUG IKKE NO GROW fra Danfugesand. Det ødelægger overfladen på klinkerne. Læs i øvrigt altid grundigt vejledningen som står på posen.
HUSK altid at sørge for, at der er nok fugesand i dine fuger. Det beskytter klinkernes kanter.
Kan jeg bruge klinker i indkørsel?
Svaret er ja! klinker fra 5 cm tykkelse og op er velegnede som kørebelægning. Alle vores klinker er testet med trykstyrke T4, som er den højeste værdi ifølge den europæiske klinkenorm.
Hvad skyldes kantskader på klinkerne?
Dine klinker ligger højst sandsynligt for tæt. Hvis klinkerne ligger for tæt, kan man ikke få fugesand ned i fugerne og klinkerne ligger og vipper op mod hinanden. Det fører til skader på kanterne.
Må jeg bruge højtryksrenser på mine teglklinker?
JA, Dine klinker tåler afrensning med højtryksrenser. Faktisk bliver de næsten som nye. Husk at fylde fugerne op med fugesand efterfølgende!
Hvad skyldes skjolder på klinkerne?
I værste fald har du brugt forkert fugesand (No Grow) og skjolderne forsvinder ikke. Skjolder på klinkerne kan også komme fra urenheder i bundopbygning eller fugesand og vil med tiden forsvinde, især på områder, der udsættes for vejr og vind. Ligger dine kinker under halvtag, i carport eller orangeri, skal det hjælpes lidt på vej. Her kan man med fordel vaske med vand tilført lidt sulfo og skylle med rent vand.
Må jeg bruge ukrudtsbrænder på mine klinker?
Ja, teglklinker tåler ukrudtsbekæmpelse med brænder.
Pas godt på dine omgivelser i tørt vejr!
Kan man bestille prøver?
Ja, det er muligt at bestille en prøvekasse på op til 10 kg mod et gebyr på kr 275,- inkl moms. Man kan også besøge os på matriklen
Har I en fysisk udstilling
Ja, du kan se vores standardsortiment samt de aktuelle restpartier i vores udstilling. Kør ned ad Noatunvej, så ligger udstillingen lige bag vores bygning. Udstillingen er også tilgængelig udenfor vores åbningstider.
Facadetegl
Hvordan monteres facadetegl?
Vi anbefaler, at man læser vores vejledninger grundigt.
De kan findes her:
Nordic
Scandic
Er jeres facadetegl miljøcertificeret?
Ja, vores facadetegl samt aluskinner er certificeret under cradle to cradle.
Fås facadetegl i flere formater?
Ja. Nordic fås i formatet L400/B250/T30 mm og L400/B175/T30 mm.
Scandic kommer som tvilling i formatet L220/B240/T13 mm
Tagsten
Hvor kommer tagstenene fra?
Vores tagsten Teuto, Optimax og Modena kommer fra Tyskland og er fremstillet af hårdtbrændt, skiferholdigt ler – den rene vare, uden brug af tilsætningsstoffer. Alt kommer fra naturen, og kan om mange, mange år gå tilbage til naturen. HP10 er fremstillet i Frankrig af bedste kvalitetsler.
Er der garanti på tagstenene
Ja, der ydes en 30’års totalgaranti på tagstenene
Hvor kan man købe jeres tagsten?
Salg af tagsten sker udelukkende gennem forhandlere af byggematerialer. Vi er gerne behjælpelige ved eventuelle spørgsmål, du ikke kan få besvaret andetsteds.
Hvor kan man se jeres tagsten?
De største forhandlere har en udstilling af vores tagsten, vi vister i øvrigt også alle typer og farver i vores egen udstilling.
Har du brug for sparring og viden eller har du spørgsmål på et projekt, så kontakt os på mail eller telefon eller udfyld formularen herunder.